Scroll to top
Back
Produkt

Skyltar för Friluftsområden

  • Kostnadseffektivt: Minimerar antalet skyltar - kombinerad riktings- och färgskylt, färdiga digitala tjänster

  • Tydligt: Färgskyltar mot svart bakgrund

  • Användarvänligt: Samma karta på skyltar, webb och gratis-app

  • Miljövänligt: Infästning mot träd med spännband eller skruv

Scroll

Pilskyltning + Digital spårkarta =

Wayfinding för friluftsområden

Det miljöriktiga pilskyltningskonceptet visar både riktning, spårtyp och ledfärg i ett.

Den specialritade digitala spårkartan visar tydligt egna spår och leder och kan användas i alla medier, på välkomstskylt, webb och kostnadsfri mobilapp.

Pilskyltsystemet

TYDLIGT – Skapar en enkel och säker navigation och minimerar antalet skyltar.
ANVÄNDARVÄNLIGT – Tydligt att följa i naturen och enkelt att montera och uppdatera för ansvariga.
MILJÖRIKTIGT – Skyltar monteras med spännband på träd för minimal åverkan.

Pilskyltning i friluftsområden gör det enkelt och säkert att hitta rätt. De färgkodade pilarna är visuellt mycket tydliga vilket minimerar antalet skyltar och därmed kostnader.
Den mönsterskyddade skyltdesignen är miljöriktig och gör ingen åverkan på träd och natur. Man slipper måla på eller slå i metall i trädstammen.

Pilarna är lättapplicerade på den specialbockade plåten och kan göras direkt vid uppsättning vilket gör ledskyltning snabb och enkel för ansvariga.

Digital spårkarta

TYDLIG – Den specialritade spårkartan förstärker områdets spår och leder och ger en säkrare navigation.
ANVÄNDARVÄNLIG – Kartan ger en tydlig och snabb överblick för upplevelseplanering med interaktivitet på webb och GPS-spårning i mobilapp.
KANALFRI – Den digitala kartan används i tryck på välkomstskyltar, på webb samt i mobilapp.

Georefererad karta där friluftsområdets spår och leder är i fokus skapar upplevd säkerhet och tydlighet. Spårkartan utvecklas för att fungera på alla plattformar – Med GPS i mobilapp – Interaktiv webbkarta med valbar information om friluftsområdets upplevelser – Tryckfärdig karta till välkomst- och infoskyltning.

Nedan är ett exempel på hur vi applicerar kartan på webben.

Pilskyltsystemets användning och uppsättning


Pilskyltsystemet består av färgkodade pildekaler som enkelt monteras på specialbockade aluplåtar i tre storlekar beroende på antalet pilardekaler. Områdesansvariga kan löpande applicera pildekalerna vartefter spåret skyltas upp. Miljöriktig uppsättning på träd görs enkelt med reglerbara spännband för minimal påverkan, ingen målarfärg och inga spikar. På befintliga stolpar skruvas plåten enkelt upp.

Digital spårkartas användning

Specialritad digital spårkarta kan användas för navigering offline i spåret och på webb för planering. QR-kod på startplatser gör det enkelt att ladda ned gratisapp med kartan. Kartmaterial och integreringar är enkla att uppdatera och hantera.


App: GPS positionering offline, ladda ner kartan / Inbyggd kompass / Registrera GPS-spår, var du gått/cyklat, höjdskillnader, distans, tid mm / Lägg till pins på kartan med anteckningar och foton
Webb: Tända/släcka olika typer av leder / Responsiv och mobilanpassad / Information om vald led / Översiktskarta / Nedladdningsbar för utskrift
Printad karta: Med QR-koder för att ladda ner App.